Media

Cotidianul Adevarul despre RideAcross:

Cu bicicleta din Anglia în România

Un tânăr în vârstă de 33 de ani originar din Cugir, preocupat de activităţi din domeniul ecologiei, a reuşit aducă o speranţă pentru 30 de copii care parcurg pe jos o distanţă de 10 – 20 de kilometri până la şcoală.

Raul Cazan a adunat pe parcursul a două luni suma necesară achiziţionării a 30 de biciclete pentru elevii ce locuiesc în sate din Munţii Cugirului şi care nu beneficiază de transport auto până la şcoala generală din oraş. „Ideea mi-a venit pe când eram în SUA, la începutul anului, când mama, profesoară, mi-a spus că mai mulţi elevi sunt nevoiţi să meargă chiar şi cinci ore pe jos până la şcoală. Primăria nu are şofer pentru microbuzul şcolar“, a spus Raul Cazan.

Pentru restul articolului vizitati pagina cotidianului Adevarul.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Page 9

Thursday 3rd of June 2010, RideAcross.eu project was featured in the printed Sheffield Telegraph. Great article about Calin’s story, how he changed his lifestyle and what brought him and Raul to persuade the project.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Tiberius Calin Gruia, 31, a Romanian citizen currently residing in Britain, was one of the winners of The Bicycle Travel Networkscholarship, founded to help launch first-time bike travelers onto the open road. We’ll be profiling all the winners on the website over the next few months, so check back regularly for inspiration and updates from their adventures.

And now for a Q & A session with Tiberius…

……………………………………………………………………………………………………………………………

Calin Gruia speaking on BCR Radio Sheffield about the trip on Nikki Sharpe’s Inspirational show. On the 12th of June 2010 we will be embarking on a one month bicycle ride across Europe, hoping to raise 10000 euros in support of Romanian children living in the alpine areas of Transylvania. The funds will be used to purchase bicycles and helmets for 30 pupils who currently have to walk 10-25km just to get to school.

Listen here

……………………………………………………………………………………………………………………………

Look LOcal

Look Local of Sheffield features the RideAcross effort in its 596th issue of 27 May 2010. Scroll over quicly to page 9 to READ THE ARTICLE.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Doi români străbat Europa pe două roţi pentru a cumpăra biciclete pentru 30 de copii care cu greu ajung la şcoală, din cauza distanţei pe care o au de parcurs, scrie Oana Dan pe site-ul celui mai titrat cotidian din Romania, Evenimentul Zilei.

Gheorghe şi Radu sunt doi copii din judeţul Alba care, ca să ajungă zilnic la şcoala din Cugir unde învaţă, străbat peste 10 kilometri. Ei au norocul că pot merge pe bicicletă, dar şi neşansa că bicicletele sunt proaste şi efortul e dublu.

Raul Cazan este un tânăr jurnalist şi promotor al traiului verde, al „slow food” şi un fan înfocat al mersului pe bicicletă. „Mama mea este profesoară în Cugir şi, în urmă cu câteva luni îmi povestea despre doi puştani care vin zilnic pe biciclete la şcoală, din cătunul Feteni, până în Cugir”. Ca ei, mai sunt alţii 28 care, ca să ajungă la şcoală din casele lor de prin creierii munţilor, au de parcurs până la 25 de kilometri zilnic. Şi nu toţi au biciclete.

Citeste aici intregul articol al Oanei Dan de pe Evz.ro

……………………………………………………………………………………………………………………………

Cel mai tare articol de pana acum aparu pe Think Outside the Box.

“Raul a primit o mana de ajutor de la producatorul autohton de biciclete, DHS: “Va place,  nu va place, din perspectiva asta, DHS face o treaba buna. Compania produce biciclete (si nu le discut calitatea) pentru care exista o piata in crestere. O statistica spune ca pretul mediu pe care un roman il plateste pe o bicicleta este de aproximativ 80 de euro. Bicicletele pe care le vom da noi costa in jur de 200 euro. Producatorul de biciclete de la Deva ne-a promis ca va furniza toate bicicletele pana la inceperea noului an scolar. Restul de bani, pana la 10.000 de euro, vrem sa il strangem din donatii prin PayPal, insa romanii nu sunt mari donatori. In Marea Britanie s-ar putea sa prinda mai bine acest tip de fund raising“.

Citeste tot articolul lui Cosmin Popan aici.

……………………………………………………………………………………………………………………………

The Green News: Mid July 2010, Raul Cazan and Calin Gruia will embark on a bicycle ride across Europe. They will start from Sheffield UK, destined for Cugir, Alba. Through their action, the duo plan to raise funds to buy bicycles for the children of Cugir. At the same time, Raul and Calin are promoting a healthy and zero emission method of travel: cycling.
Their campaign is called Ride Across Europe. Raul and Calin want to help the children of Cugir which have to travel many aa good few kilometres to get to school. Moreover the town is located in a mountainous area and bicycles would prove very useful for the 30 school kids.
Raul Cazan says the funds will be raised through donations and sponsorship and will be used to purchase the bikes from a local Romanian producer, in the Cugir area.

Listen now (Romanian language): RideAcross on EuropaFM

…………………………………………………………………………………………………………………………

La mijlocul lunii iunie, doi tineri romani vor pleca intr-o drumetie prin Europa pe bicicleta, pedaland din Sheffield pana in Cugir. Scopul campaniei lor, Ride Across Europe, este de a promova aceasta forma de transport sustenabil si pentru a strange fonduri din care sa cumpere biciclete copiilor care sunt nevoiti sa strabata intre 10 si 25 kilometri zilnic pentru a ajunge la scoala, in Cugir, din localitatile de munte izolate in care locuiesc…

Citeste tot articolul!

…………………………………………………………………………………………………………………………..

AdGreen collar economy can be promoted and can function on a bicycle. RideAcross.eu aims at donating mountain bikes to secondary school students in remote mountain areas in the Transylvanian Alps. Bikes are locally produced by local workers, in a factory that enjoys quite a big commercial success. In order to promote this pilot-project, the organizers will tour Europe…

Read more!

…………………………………………………………………………………………..

Hot in the city! Site-ul de cultura urbana feminina Hotcity ne-a aruncat in sfera ei publica virtuala.

“Simpatica mi s-a parut si ideea pe care au avut-o niste oameni mari amatori de biciclit, pre numele lor Raul Cazan si Calin Gruia. Ei s-au hotarat sa inzestreze cu biciclete si casti 30 de copii care locuiesc in satele din zona Muntilor Surianu si au mare nevoie de ele. Proiectul lor poarta numele de Ride Across Europe.”

Citeste aici tot articolul Nadiei Barbu.

Share