Rosia Montana Core Corporation. Mina din centrul Pamantului

Am redactat la guvern o lege care sa reglementeze gravitatia pentru ca lucrurile sa nu mai cada de sus in jos si sa demaram proiectul. De 15 ani o tot taraganam, iar acceleratia gravitationala am lasat-o tot la aproape 10 m/s2. Trebuie sa punem problema pe masa parlamentului pentru ca in sfarsit sa se ia in discutie; daca pica, pica, asta e, inseamna ca gravitatia scindeaza societatea.

Da, e o lege controversata, guvernul a propus-o, nu si-o poate asuma si de aceea o trimitem parlamentului. In calitate de deputat o voi respinge cu o forta egala si de sens opus. Trebuie sa va spun insa ca am fost pe teren, am vazut: oamenii au nevoie de locuri de munca, multi dintre ei pur si simplu stau pe scoarta terestra; de 15 ani ei sar in sus, dar legea asta nenorocita ii aduce inapoi pe pamant dupa 0,3 secunde. Intrebarea e, ce facem cu oamenii astia? Ei toti au o masa, iar produsul vectorial dintre masa si acceleratia gravitationala tot jos ii aduce.

Niciunde in Uniunea Europeana nu exista gravitatie, hai sa fim seriosi. Domnul presedinte e un gravitationist ordinar, ba mai nou se crede si constitutionalist; ei bine, am asigurarea de la ministerul lucrarilor universale ca legea e constitutionala, centrul Terrei poate fi concesionat iar gravitatia cel putin redusa; statul roman isi va pastra un procent de 6% din valoarea acceleratiei. Avem toate garantiile ca proiectul se va realiza la standarde si norme de siguranta europene; compania a creat deja un depozit bancar in garantie pentru procesul de inchidere a minei dupa exploatarea de 60.000 de ani.

Normele de de mediu si de siguranta sunt la cel mai inalt nivel pentru o mina in put deschis care va aduce la suprafata chiar centrul Pamantului, sursa necazurilor Romaniei in chestiunea gravitatiei. Daca coalitia de guvernare nu se mentine si proiectul pica, foarte bine, insa atata va spun: nu vreau sa fac nicio sugestie companiei Rosia Montana Core Corporation, insa investitiile lor in imponderabilitate si eventualele despagubiri se vor ridica la 400 trilioane de dolari.

Despre demonstranti ce sa va zic, au tot dreptul sa protesteze daca ei cred ca e bine pentru tara sa fie cu picioarele pe pamant; dar realitatea e in teren e alta: e usor sa stai la bucuresti, hipster, mereu impotriva si sa te bucuri zilnic de atractia universala cand altii trebuie sa mearga la munca. Exista interese din afara Romaniei care care lucreaza impotriva imponderabilitatii tarii noastre. Oengeurile care acum protesteaza la universitate de unde au fonduri? Ia sa ne spuna cati bani au luat de la Fundatia Newton. Iar in ce-l priveste pe presedinte, un las preocupat numai de eutanasierea unicornilor si de propria inavutire, atat il intreb: cat ati plutit?

Victor Ponta, CEO al Rosia Montana Core Corporation, fost premier al Romaniei

Victor Ponta, CEO al Rosia Montana Core Corporation, fost premier al Romaniei

Posted in Uncategorized by / September 17th, 2013 / No Comments »

Leave a Reply