Politicile climatice ar putea contribui la scăderea prețurilor la petrol [pentru UE]

 

 

– Reducerea impactului climatic al transporturilor ar putea contribui la reducerea cheltuielilor globale de petrol de 330 miliarde $ în fiecare an, între 2020 și 2030.

– Dezvoltarea mobilității cu emisii reduse de carbon ar conduce la scăderea prețurilor la petrol, cu beneficii economice pentru țările importatoare de petrol, cum ar fi statele membre ale UE.

– Epoca petrolului ieftin e încheie, iar acțiunile de acum pot atenua viitoare creșteri ale prețurilor.

O noua analiză – raportul Oil Market Futures – arată că politicile de promovare a mobilității cu emisii reduse de carbon ar scădea prețurile petrolului la nivel mondial și ar putea reduce astfel cheltuielile globale de petrol de 330 miliarde $ în fiecare an, între 2020 și 2030. Adoptarea tehnologiilor precum vehicule hibride și electrice ar ajuta la menținerea prețurilor la petrol semnificativ mai mici – cu 15% în 2020 și 29% până în 2040 – în comparație cu business as usual. Țiței mai ieftin va elibera miliarde de dolari pentru țările importatoare de petrol, care urmează să fie apoi cheltuite în alte părți ale economiei. Acestea sunt concluziile analizei exhaustive provenind de la liderii analiști economici precum Cambridge Econometrics și alți experți.

  • Deoarece UE importă 88% din necesarul de petrol, reducerea preconizată a cererii ar scădea factura de petrol cu 29 de miliarde euro până în 2030. În cazul în care această tranziție a fost urmărită la nivel global, scăderea suplimentară a prețurilor petrolului ar scădea factura de petrol a UE cu încă 12 miliarde de euro.
  • Fiind un importator important de petrol, în economia europeană în ansamblu se vor vedea foarte multe beneficii ca urmare a prețurilor la petrol mai mici, depasind cu mult orice reducere a profiturilor pentru importatori și procesatori.
  • În cadrul unui scenariu de mobilitate cu emisii reduse de carbon, PIB-ul pentru regiune va fi de 0,2% mai mare până în 2030 și 0,5% mai mare până în 2050, ca urmare a prețurilor la petrol mai mici. Beneficii economice suplimentare s-ar putea acumula de la creșterea investițiilor în tehnologiile de transport cu emisii reduse de carbon și în sursele de energie.
  • Acest lucru ar fi parțial rezultatul unei creșteri de 0,9% a veniturilor reale medii până în 2050 care să conducă la crearea a 400.000 de noi locuri de muncă.

De asemenea, analiza a demonstrat că epoca petrolului ultra-ieftin va fi limitată. Fără să ia măsurile necesare pentru a aborda schimbările climatice, prețul petrolului ar putea crește la 130 dolari pe baril în 2050. Dar, în cazul în care politicile de transport curat sunt puse în aplicare alături de investiții în tehnologii noi de transport cu emisii reduse de carbon, reducând astfel cererea de petrol, prețul barilului ar putea fi limitat la 83 – 87 dolari pe baril până în 2050.

Raportul este publicat în preajma semnării acordului de mediu COP 21, convenit la sfârșitul anului 2015 la Paris. Pentru a realiza angajamentul de la Paris de a limita creșterile de temperatură cauzate de schimbările climatice, mult sub 2 ° C și cu o țintă de 1,5 ° C,

va fi necesar să revoluționăm sectorul transporturilor. Acest lucru va necesita o creștere ambițioasă a politicilor în domeniul transporturilor pentru a încuraja trecerea la forme mai eficiente și ecologice de transport.

Acest raport este primul de acest gen și include o analiză detaliată dintr-o serie de organizații partenere de experți, inclusiv Cambridge Econometrics, ICCT și Pöyry, cu o cercetare finanțată de Fundația Europeană pentru Climă (ECF). Concluziile sale sunt bazate pe două scenarii. Într-unul, se iau măsuri la nivel global, pentru a stimula forme cu emisii reduse de carbon de transport, iar în celălalt se fac proiecții pe business as usual. Modelarea este în concordanță cu Agenția Internațională pentru Energie și New Climate Economy

Rezultatele raportului completează o bază tot mai mare de cercetare și tendințele evidențiate arată că în anii 2020 va fi perioadă de perturbare semnificativă a sectorului de transport.

 

MEDIA CONTACT (En) – Tom Fern, tom.fern@europeanclimate.org, +44 (0)7710 429 501

MEDIA CONTACT (RO) – RAUL CAZAN, raul@2Celsius.org

 

Note:

  1. Versiunea întreagă a raportului este disponibilă la: http://www.camecon.com/OilMarketFutures.aspx
  1. A se vedea The World Energy Outlook 2015, The International Energy Agency (2015) (http://bit.ly/1MwBlia) și Oil Prices & the New Climate Economy, Global Commission on the Economy and Climate (2015) (http://bit.ly/1qWcpXR)
  1. Transportul este un sector mai greu de decarbonizat decât electricitatea. Chiar și așa, în 2015 rata de creștere pentru automobile electrice a egalat creșterea exponențială a pietei energiei solare. În 2040 s-ar putea să fie de 90 de ori mai multe mașini electrice de pe drum. Doar un sfert din consumul de energie provine din sectorul transporturilor (rutier, feroviar, aerian și transportul maritim). Aproape toată (93%) energia sectorului de transport provine din produse petroliere. 2,5% provine de la biocombustibili și 1% din energia electrică. Masina electrica castiga teren. Vanzarile au crescut cu 60% între 2014 și 2015, cu toate că de la o bază joasă. În 2015, costul bateriilor – un factor determinant major în costul vehiculelor electrice în ansamblu – a scăzut cu mai mult de o treime. vehiculele electrice nesubvenționate vor fi la fel de accesibile ca și cele care utilizează tehnologia convențională de motor cu combustie internă până în 2022, conform analizei BNEF. Vanzarile de vehicule electrice vor crește cu un factor de 90 la 41 milioane până în 2040. Ele vor reprezenta peste o treime din vânzările de vehicule ușoare până în 2040.

 

oil markets futures

Autorii

Cambridge Econometrics (Marea Britanie) este o companie independentă de consultanță specializată în tehnici de modelare economică și de analiză a datelor aplicate. Misiunea sa este de a oferi o analiză economică independentă riguroasă, accesibilă și relevantă pentru a sprijini planificarea strategică guvernamentală.

Fundația Europeană pentru Climă (ECF) a fost înființată la începutul anului 2008, ca o inițiativă majoră filantropică pentru a ajuta Europa să promoveze dezvoltarea unei societăți cu emisii reduse de carbon și să joace un rol mai puternic la nivel de leadership internațional în atenuarea schimbărilor climatice.

 

 

 

Posted in Comunicate by / April 23rd, 2016 / No Comments »

Leave a Reply