Titlu: Realizarea obiectivelor climatice UE-2030 și pe termen lung în Europa Centrală, de Est și de Sud (CES), cu un accent specific pe transport
Finanțator: European Climate Initiative (EUKI), prin Ministerul Federal German pentru Mediu (BMUB) și Agenția Germană de Dezvoltare (GIZ)
Valoare: 13.261 EUR
Perioada: decembrie 2017 – mai 2019
Proiectul a urmărit să creeze coaliții în România și Europa de Est legate de autoturisme și CO2 în cadrul noilor actualizări europene în legislația privind emisiile și fundamentul Pactului Verde European.
Componenta Sănătate. 2C a colaborat cu Observatorul Român de Sănătăte și cu inițiativa Aerlive. Aceste două mișcări s-au ocupat în principal de calitatea aerului, cu toate acestea, 2C a inițiat discuția despre schimbările climatice.
Combustibili. 2C a format o coaliție ad-hoc „Mașini și Aer Curat” formată din 2C, WWF România, Greenpeace România și Bankwatch: a promovat taxarea rutieră, s-a opus schemelor precum „numerar pentru rable”, a transmis studii și analize T&E. 2C s-a alăturat WWF România pentru a introduce standarde mai ambițioase pentru diferiți combustibili (cu accent pe biocombustibili și biomasă) în contextul transpunerii târzii a noii directive privind energia regenerabilă (RED) în legislația română. 2C a participat la consultarea publică a Ministerului Energiei și a Ministerului Mediului privind transpunerea acesteia.
2C a inițiat cooperarea cu Asociația Orașelor din România: organizația conturează în continuare un set de bune practici pentru mobilitate electrică combinate cu recomandări de achiziții publice pentru transporturile publice.
Asimilarea EV. 2C a cerut să fie susținute stimulentele statului pentru achiziționarea de vehicule electrice, precum și să revoce orice finanțare pentru alte mașini care ard combustibili fosili.
Mobilitate pe distanțe lungi. 2C a ținut mai multe întâlniri și discuții cu reprezentanții transportatorilor români, a făcut schimb de opinii și informări și, pentru prima dată, a încheiat o înțelegere care presupune sprijin pentru standardele camioanelor de la o organizație cu peste 3000 de membri la nivel național, o înțelegere pentru a promova o poziție românească care să sprijine implementarea unor standarde CO2 puternice pentru camioane.
2C s-a orientat și către companiile de mobilitate electrică: UBER, New Kopel Group etc.