Nissan, cea mai puțin poluantă companie auto din UE

Japonezii sunt urmați la economia de CO2 de Peugeot Citroën, Volvo, Toyota, Nissan și Daimler.

Nissan a făcut cel mai rapid progres în a-și “purifica” emisiile din flota de automobile în Europa. Reducerea a fost de 12,1% anul trecut conform datelor oficiale, arată ultimul raport Mașini și CO2 al federației Transport & Environment (T&E).

Raportul, la cea de-a 10-a ediție, urmărește progresul anual al producătorilor de automobile în a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2 la mașinile noi. Concluzia este că, în anul 2014, Nissan a fost cel mai bun performer în materia eficienței combustibilului de când limitele UE pentru CO2 au fost propuse (în 2008). Acestea din urmă vizează reducerea CO2 cu o medie de 5,5% pe an.

Producătorul japonez a redus emisiile de la 131 grame de CO2 pe kilometru până la 115 g CO2/km în 2014 – cea mai mare scădere făcută de un producător major în ultimii ani. Acest rezultat este urmarea eficienței îmbunătățite a motoarelor cu combustie și nu a vânzărilor automobilelor electrice, cele din gama Nissan Leaf.

Actualizarea de anul trecut al modelului Qashqai, modelul cel mai bine vândut, a adus o serie de motoare noi care emiteau în medie cu 20g CO2/km mai puțin – subliniind marele potențial al tehnologiilor eficiente energetic în perspectiva țintelor europene de reducere a emisiilor de carbon.

Cinci producători de automobile – Peugeot Citroën, Volvo, Toyota, Nissan și Daimler – sunt înaintea planului de 95 g/km țintă pentru 2021. Renault, Ford și Volkswagen sunt de asemenea pe calea cea bună în atingerea țintelor pentru 2021.

Patru producători – Fiat, GM, Honda and Hyundai – trebuie să își accelereze semnificativ progresul către țintele din 2021, în timp ce ultimele trei încă au de atins țintele pe 2015. În general, companiile asiatice și nord-americane progresează într-un ritm mai lent decât cele din Europa.

Greg Archer, clean vehicles manager la federația Transport & Environment, spune: “Reglementări pentru îmbunătățirea economiei de combustibili auto funcționează cu constructorii de automobile care au o cotă de trei sferturi din vânzările din Europa. Comisia trebuie să propună acum o nouă țintă pentru 2025 ca să mențină ritmul de dezvoltare”.

În timp ce cifrele oficiale privind emisiile de CO2 provenite de la autoturisme noi arată o reducere constantă, numai jumătate acest progres – o îmbunătățire cu mai puțin de 2% pe an – se realizează pe drum. Decalajul dintre rezultatele testelor oficiale și performanțele automobilelor în afara laboratorului, pe drum, este considerabil și în creștere. Comisia Europeană intenționează să introducă un nou ciclu de testare pentru vehiculele ușoare (Procedura Mondială de Testare a Autovehiculelor Ușoare -WLTP) – în 2017, dar constructorii de automobile doresc să întârzie introducerea acestuia până după 2021 și să continue utilizarea testului curent, deja mai vechi de 40 ani. Ele sunt susținute de Germania care are un interes deschis în a “proteja” interesele producătorilor săi de automobile.

Greg Archer se amuză: “Europarlamentarii ar trebui să protejeze automobiliștii de producatorii auto care se joacă cu testele oficiale. Avem nevoie ca noul test să fie introdus fără întârziere și să pună capăt abuzului acestui sistem învechit. În cele din urmă, noul test va oferi șanse echitabile pentru producătorii care doresc cu onestitate să reducă emisiile mașinilor pe care le construiesc”.

Autoturismele sunt responsabile pentru 12% din totalul emisiilor de CO2 ale Europei și sunt cea mai mare sursă de emisii de în sectorul transporturilor. Primele reguli obligatorii UE privind emisiile de carbon cer producătorilor de autoturisme să limiteze emisiile medii ale mașinii la un maxim de 130g CO2 / km până în 2015. Acesta este aproximativ echivalent cu 5,6 litri la 100 de kilometri (l / 100 km) pentru benzină sau 4,9 l / 100km pentru diesel, aproape 18% sub media din 2007. Obiectivul pentru 2021 este de 95g CO2 / km (4.1 l / 100km pentru benzină și 3,6 l / 100km pentru diesel) sau o reducere cu 40% față de 2007.

Tintele CO2 masini 2014
Pentru informații suplimentare, 2Celsius vă stă la dispoziție la numerele de telefon și adresele de email de la pagina de contact.


No Replies to "Nissan, cea mai puțin poluantă companie auto din UE"


    Got something to say?

    Some html is OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.