De ce e important?

Camioanele au un impact major asupra încălzirii globale. Deși reprezintă doar 2% din vehiculele aflate pe șosea în Uniunea Europeană, acestea sunt responsabile pentru 22% din emisiile de CO2 transportate pe drum și 15% din cazurile mortale de coliziune rutieră, care reprezintă 4.000 de cetățeni ai UE pe an. Ba mai mult, se preconizează că transportul rutier de marfă va crește cu 56% între 2010 și 2050. Aceasta înseamnă că Europa trebuie să abordeze de urgență emisiile de camioane pentru a decarboniza transportul.

Vestea bună este că UE acționează și că tehnologia se dezvoltă rapid și ea. Primele standarde europene de CO2 pentru camioane au fost convenite în 2019. În plus, Europa a convenit, de asemenea, un standard „viziune directă” pentru camioane în 2019, împreună cu modificări de proiectare pentru a permite producătorilor de camioane să construiască cabine mai sigure și aerodinamice. Dar rămân multe de făcut.

Ce facem noi?

Ca membri T&E, lucrăm la eficientizarea consumului de combustibil a camioanelor și la reducerea emisiilor de CO2, începând în același timp drumul de la camioanele cu combustibil fosil la vehiculele cu emisii zero. Odată cu îmbunătățirea tehnologiilor cu baterii și, analizând recentele anunțuri ale diferitor producători europeni de camioane împreună cu politica UE care promovează introducerea camioanelor zero emisii, camioanele electrice vor intra pe piață în anii următorii. Jucătorii și companiile din industria de transport de mărfuri susțin, de asemenea, apelul nostru pentru introducerea camioanelor mai eficiente și a celor electrice.

Suntem concentrați în special pe standardele de CO2 pentru camioane și viitoarea revizuire a acestor obiective din 2022 în UE. Standardele de CO2 pentru camioane convenite în 2019 impun ca camioanele noi să fie cu 15% mai eficiente în materie de combustibil până în 2025. Pentru 2030, obiectivul de reducere a emisiilor este de 30%. Acest lucru va reduce emisiile de CO2 provenite de la camioane și, în același timp, va ajuta șoferii și companiile să economisească bani și combustibil. De la 2025 de producători de camioane care vând mai mult de 2% zero și camioane cu emisii reduse vor primi un bonus. În revizuirea din 2022, trebuie să crească ambiția pentru a lansa cu adevărat piața camioanelor cu emisii mici și zero.

Reforma legislației privind greutățile și dimensiunile din 2019 înseamnă că producătorii de camioane pot pune pe drum cabine mai curate și mai sigure pe șosea începând cu septembrie 2020. Lucrările la eficiența camionului sunt completate de activitatea noastră privind taxarea rutieră și impozitarea combustibilului. În același timp, respingem afirmațiile potrivit cărora creșterea capacității de încărcare a camioanelor (megatrucks) contribuie la reducerea emisiilor de mărfuri rutiere în orice mod semnificativ.