Raul Cazan
Raul CazanPREȘEDINTE
Fondator al 2C, Raul cercetează politicile UE în domeniul energiei și schimbărilor climatice. În prezent, lucrează cu Transport & Environment, Biroul European de Mediu și Rețeaua de Acțiune Climatică cu sediile la Bruxelles în probleme legate de transporturi, bioenergie și politici climatice ale UE. A publicat și cercetat pentru diferite entități din UE și SUA. Raul, educat în Drept, deține, de asemenea, două diplome de master în științe sociale de la Universitatea Centrală Europeană Budapesta și la Universitatea din Trento, Italia. Timp de câțiva ani, a acționat în calitate de consultant în domeniul energiei și EHS (mediu, sănătate și siguranță) pentru companii precum ENHESA la Bruxelles sau STC din San Francisco, CA. Recent a fost co-autor al unei cărți despre conectivitatea ecologică în UE publicată la Nomos, Germania.
Roxana Bucată
Roxana BucatăEXPERTĂ POLITICI DE MEDIU
Roxana este un specialist în energie, tranziție justă și comunicare de mediu, care lucrează cu diverse organizații pentru promovarea activităților legate de schimbările climatice. Are o experiență de 10 ani ca jurnalist de mediu și a lucrat cu mass-media românești și europene pe teme precum tranziția energetică, poluarea aerului sau justiția climatică. În prezent e canditată la doctorat în științe și politici de mediu la Universitatea Centrală Europeană.
Mihai Stoica
Mihai StoicaMANAGER DE PROIECT
Mihai Stoica este însărcinat cu supravegherea campaniilor organizației, legătura cu partenerii și dezvoltarea rețelei sale de susținători și alianțe la scară națională și la nivelul UE. În ultimii opt ani, activitatea lui Mihai pentru 2Celsius face lobby și comunică în privința transporturilor, bioenergiei și politicii climatice atât la nivel național, cât și la nivelul UE, cu accent special pe standardele de biocombustibili, bioenergie, poluarea aerului, electro-mobilitate și autovehicule și camioane. De asemenea, lucrează ca fotojurnalist independent și realizator de film documentar și coordonează aripa de producție media organizației, 2C Film. Are studii în antropologie socială și culturală la KU Leuven în Belgia și este absolventă în științele comunicării de la Universitatea Ecologică din București, România.
Céline Grommerch
Céline GrommerchASISTENT CERCETARE
Céline a absolvit un master în drepturile omului la Universitatea Maastricht în 2019 și deține o diplomă de licență în drept belgian. Pasiunea ei este apărarea mediului. Dorința ei este să trăiască într-o lume în care problemele de mediu ar fi o preocupare și o prioritate pentru fiecare în viața de zi cu zi. Astfel, ea dorește să își dedice viața profesională protecției mediului prin advocacy, lege și conștientizare publică. Ea este, de asemenea, voluntară într-un mic grup belgian numit Ekhoes, care are ca scop promovarea puterii educației ca instrument de combatere a discriminării de gen în Burkina Faso, Piéla.
Otilia Nuțu
Otilia NuțuEXPERTĂ ENERGIE
Analistă de politici publice privind energia, infrastructura, companiile de stat și autoritățile de reglementare a energiei. E consultantă pentru Banca Mondială din România în reformele sectorului energetic (electricitate, gaz, termoficare, eficiență energetică în clădiri). Otilia a fost implicată de mai bine de un deceniu în analiza politicilor și susținerea subiectelor legate de energie: liberalizarea pieței gazului și electricității, monitorizarea corupției din sector, calitatea și guvernanța reglementării. A absolvit Finanțe și Bănci la Academia de Științe Economice (București) și are un Master în Politici Publice la Universitatea Centrală Europeană (Budapesta).
Ștefan Guga
Ștefan GugaEXPERT INDUSTRIA AUTO
Ștefan are un doctorat în sociologie și antropologie la Central European University din Budapesta. Din 2016, este consultant și specialist în industria auto pentru o companie europeană care oferă expertiză în interesul salariaților. Ștefan are o vastă experiență de cercetare și consultanță în chestiuni ce țin de relații de muncă atât în România, cât și în Europa.
Loredana Pană
Loredana PanăEXPERTĂ COMUNICARE
Loredana a terminat programul de Master Grupuri de Risc și Servicii Sociale de Suport din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității București în 2017. Are o diplomă de licență în Jurnalism și după 3 ani petrecuți în mass-media, și-a început activitatea în domeniul non-profit. Loredana are o experiență de lucru de peste 10 ani în rândul organizațiilor neguvernamentale preocupate de problemele de mediu, culturale sau sociale, atât din București, cât și la nivel național.