Normele UE privind automobilele nepoluante au crescut vânzările de vehicule plug-in la aproape o cincime din piață. Cu toate acestea, obiectivele slabe privind emisiile de CO2 ale automobilelor începând cu 2022 și pentru 2030 nu vor impune producătorilor de automobile să își îndeplinească planurile de producție a vehiculelor electrice. Rezultatul ar putea fi de 55 de milioane de tone suplimentare de poluare cu CO2 – mai mult decât emisiile anuale ale tuturor autoturismelor din Spania, potrivit unui raport realizat de organizația Transport & Environment.

Obiectivul UE pentru 2025 pentru producătorii de automobile este atât de slab încât va fi realizat cu doi ani mai devreme, arată analiza. Guvernele și deputații europeni au șansa de a remedia acest aspect, când revizuiesc regulamentul privind emisiile de CO2 ale autorismelor.

Prin stabilirea unor obiective mai ambițioase pentru producătorii de automobile începând cu 2025 – inclusiv un obiectiv intermediar de reducere cu 45 % a emisiilor de CO2 al autoturismelor în 2027 și de reducere cu 80 % a emisiilor de CO2 în 2030 în comparație cu ziua de azi – ne putem asigura că producătorii de automobile contribuie la îndeplinirea obiectivelor naționale în materie de climă.

Mai multe detalii despre analiza T&E, găsiți în link.