Seria de filme lansată de Fundația Conservation Carpathia, produsă de 2Celsius și avându-l ca gazdă pe prof. dr. Laszlo Rakosy prezintă fauna și flora din munții Făgăraș, rezultatele activităților FCC dar și planurile ambițioase de viitor ale fundației.

Episodul 1

Fundația Conservation Carpathia (FCC) dezvoltă un proiect fără precedent, de conservare și dezvoltare durabilă în Munții Făgăraș. Munții Carpați sunt acoperiți de unele dintre cele mai întinse păduri sălbatice de pe continent. Aici se regăsește și cea mai mare densitate de păduri virgine din Europa, reprezentând în același timp ultimul adăpost pentru cele mai mari populații de carnivore mari de pe continent. Scopul final al FCC este crearea celei mai vaste zone verzi, protejate, din Europa, în care oamenii și natura au un viitor comun.

Episodul 2

Fundația Conservation Carpathia (FCC) aduce la viață hotspot-uri de biodiversitate în Munții Făgăraș, prin activitățile de refacere a pădurilor și pășunilor alpine, dar și prin protejarea zonelor încă neafectate. Primele acțiuni au avut loc în 2012, iar de la un an la altul eforturile FCC au căpătat un ecou din ce în ce mai mare. Proiectele cuprind crearea de pepiniere, acțiuni de reconstrucție ecologică, management forestier și alte măsuri pentru sprijinirea unui ecosistem mai echilibrat și sănătos.

Scopul final al FCC este crearea celei mai vaste zone verzi, protejate, din Europa, în care oamenii și natura au un viitor comun.