Imposibilitatea totală de a rezerva un bilet de tren în toată Europa la un ghișeu unic online împiedică drepturile consumatorilor europeni. Aceasta este o problemă semnificativă pentru pasagerii feroviar, care poate fi rezolvată printr-un regulament UE dedicat.

De ce este important?
Pentru a atrage oamenii în trenuri, rezervarea unui bilet de tren trebuie să devină la fel de ușoară ca și rezervarea unui zbor!

Care este provocarea?
În prezent, nu este posibil să rezervați online un bilet de tren internațional de la Frankfurt la Bilbao la „o singură escală”. Acesta este cazul multor conexiuni internaționale care implică mai mult de un operator. De asemenea, nu există un site web unic care să arate toate conexiunile de tren disponibile în Europa.
Integrarea informațiilor de la diferiți operatori feroviari este posibilă din punct de vedere tehnic, dar mulți operatori feroviari nu împărtășesc datele necesare și drepturile de vânzare a biletelor și nu vând bilete directe, în ciuda promisiunilor sectorului de a aborda această problemă deja cu mulți ani în urmă.
Dacă un pasager cumpără un bilet combinat vândut de o întreprindere feroviară sau de filialele acesteia 100%, acesta va beneficia de drepturi ale pasagerilor pe întreaga călătorie. În prezent, operatorii feroviari tind să vândă bilete doar pentru segmente de călătorie. Acest lucru permite operatorilor să ocolească obligațiile legate de compensare, redirecționare și asistență. Întreprinderile afiliate trebuie să fie deținute în proporție de 100% de societatea-mamă pentru a fi supuse unei astfel de obligații. De fapt, acest lucru exclude multe bilete conectate care implică călătorii combinate. Pasagerii trebuie să fie protejați pe toată durata călătoriei, în ciuda tipului de tren sau a numărului de operatori feroviari.
Legea europeană obligă operatorii de transport să partajeze doar unele date de bază, cum ar fi datele statice de călătorie și trafic, cu alți transportatori feroviari sau vânzători independenți de bilete. Regulamentul nu acoperă datele privind tarifele și, de asemenea, lasă libertatea statelor membre să solicite date dinamice de călătorie și trafic (de exemplu, informații despre numerele și modificările platformei, planurile exacte ale locurilor, întârzierile și anulările în timp real, ora estimată a sosirii). Aceste date sunt esențiale pentru o călătorie fără întreruperi și pentru ca pasagerii să poată găsi conexiuni alternative în cazul unor întreruperi.
Pe lângă lipsa de partajare a datelor, fiecare operator feroviar și-a construit propriul site web pentru vânzarea biletelor, dar adesea fără interfețe care să permită conectarea la sistemele altor operatori. Din păcate, tendința merge într-o direcție greșită.
Vânzătorii de bilete independenți care încearcă să se specializeze pe această piață internațională pot vinde doar bilete la care operatorii feroviari le oferă acces și trebuie să încheie acorduri comerciale bilaterale cu fiecare operator feroviar în mod individual. Transportatorii feroviari actuali sunt de obicei obligați să acorde acces de bază la datele biletelor din cauza legii concurenței, dar nu a tuturor datelor relevante. De exemplu, aceștia ar putea fi de acord să ofere acces doar la tarif standard (bilete), dar nu și la tarife reduse (oferte, tarife corporative, vouchere) sau carduri de transport feroviar. Acest lucru face dificil sau imposibil ca vânzătorii independenți de bilete să își asambla propriile produse.

Care ar putea fi soluția?
Soluția constă într-un regulament privind biletele feroviare care le permite pasagerilor să caute și să rezerve bilete de tren în toată Europa cu un singur clic, cu până la 9-12 luni în avans, sub protecția drepturilor pasagerilor pentru întreaga călătorie.

La ce procese politice viitoare să fiți atenți?
Directiva privind sistemele inteligente de transport (ITS).
Regulamentul 2021/782 al Parlamentului și al Consiliului privind drepturile și obligațiile pasagerilor feroviari (reformare)
Regulamentul delegat (UE) 2017/1926 al Comisiei din 31 mai 2017 de completare a Directivei 2010/40/UE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește furnizarea de servicii de informații de călătorie multimodale la nivelul UE