Luni, 4 martie 2019, a fost înaintată la Curtea Generală Europeană din Luxemburg o cauză care a contestat tratarea biomasei forestiere ca combustibil regenerabil în Directiva revizuită a energiei regenerabile din 2018 a Uniunii Europene (cunoscută sub numele de RED II).

Reclamanții – un grup de persoane și organizații neguvernamentale (ONG) din Estonia, Franța, Irlanda, România, Slovacia, SUA – susțin că includerea biomasei forestiere ca sursă de energie regenerabilă în directivă este incompatibilă cu obiectivele de mediu ale Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene.

Anul acesta, dosarul a fost respins de instanță, reducând șansele unei reforme legislative. Miercuri, 10 februarie, de la ora 18, vom discuta despre rezultat și implicațiile lui cu Mary Booth de la Partnership for Policy Integrity care a fost martor în proces și a furnizat expertiza științifică, și Raul Cazan, fondatorul organizației 2Celsius, una dintre părțile reclamante. Discuția va fi în limba engleză și va fi moderată de Roxana Bucată.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a 2Celsius, iar participanții sunt invitați să posteze comentarii și întrebări: https://fb.me/e/1SSVqCeru